Casa în stil mediteranean, fără etaj – o alegere pentru cei care vor o locuință călduroasă


Casele în stil mediteranean sunt locuințe pentru care optează frecvent cei care vor construcții simple, plăcute din punct de vedere estetic și călduroase și la propriu și la figurat, deoarece sunt bine gândite din punctul de vedere al izolației termice, dar și amenajate într-un mod plăcut și primitor.

Cei care vor locuințe nu foarte spațioase, merg pe varianta de case în stil mediteranean, fără etaj.Totodată, pentru o astfel de variantă optează destul de des și cei care vor să-și construiască locuințe de vacanță. Aceste tipuri de construcții au de regulă un living spațios, deschis, cu o bucătărie open space și ea, dar și o zonă de luat masa. Totodată, mai sunt prezente și dormitoarele, numărul lor variind în funcție de cât de mare este amprenta la sol a casei, baie sau chiar a băi și un birou și/sau o cameră pentru depozitare. Bineînțeles că partea de compartimentare nu este un standard, ci se pliază pe nevoile fiecărei familii.

Aceste tipuri de casă sunt de obicei caracterizate și prin prezența unei terase spațioase, care poate fi o zonă potrivită pentru relaxare, servit masa în zilele călduroase etc.

Casele în stil mediteranean, fără etaj pot oferi o atmosferă foarte călduroasă și primitoare, deoarece la construcția lor se folosesc de obicei materiale cât mai naturale, dar și culori pastelate. Totodată, se practică realizarea unor pereți groși, cu izolație foarte bună, dar și prezența obloanelor la geamuri. Totul este gândit în așa fel încât să existe o atmosferă cât mai primitoare, de familie.

Per total, aceste tipuri de case au și un aspect ușor rustic, iar ca o casă să fie considerată astfel trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici:

  • să fie construită în mare parte din materiale naturale, precum cărămidă sau piatră;
  • să aibă finisaje în culori deschise și pastelate;
  • să fie prezente arcuri și coloane pe exteriorul clădirii;
  • să se folosească țiglă sau șindrilă pentru acoperiș, iar acesta să fie înclinat;
  • ferestrele și ușile să aibă obloane;
  • să existe o grădină bine îngrijită.

Bineînțeles, mulți dintre constructorii care ridică locuințe pentru vânzare își promovează casele ca fiind în stil mediteranean, iar la ele sunt prezente doar o parte din elementele caracteristice acestui stil. Dar, acest lucru este oarecum normal la noi în țară, deoarece clima nu este una caracterizată de veri foarte călduroase și ierni foarte blânde.

Dacă și tu vrei să construiești o astfel de locuință și tocmai ți-ai dat seama de faptul că ai nevoie de îndrumarea unui proiectant, apelează la  Atelierul De Stijl din Constanta, iar acolo ia legătura cu arhitect Ana Enica. Astfel vei avea nevoie de toată îndrumarea necesară pentru a pune în practică dorințele pe care le ai cu privire la noua ta locuință.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *