Ce puteți vedea de-a lungul Deltei Dunării într-o excursie cu barca?


Delta Dunării are statut multiplu de Rezervație a Biosferei, fiind o zonă de importanță internațională, sit cu însemnătate comunitară Natura 2000, zonă de protecție specială pentru păsări, fiind pe lista patrimoniului cultural și natural mondial (UNESCO). Astfel, zona se bucură de mii de turiști în fiecare an, iar numărul celor care aleg o excursie în Deltă este în creștere.

Prin urmare, Excursie cu Barcă este o firmă specializată care vă poate facilita excursii în Deltă, programate din timp, cu un traseu care vă va fascina de-a dreptul. Deci, dacă vă aflați printre acei oameni care vor să lase deoparte gândul de a merge la mare sau la munte în concediu, dorindu-vă cu totul altceva, poate că o excursie în Deltă este o ideea excelentă.

Delta de 580.000 de hectare și găzduiește numeroase specii de păsări de apă de toate felurile, în special pelicani, berze, cormorani.

Aici se află unele dintre puținele peisaje de pădure cu mozaic pentru pășunat din Europa, precum și frumoasele păduri de la Letea și Caraorman. Productivitatea masivă a numeroaselor habitate de apă de aici a făcut ca Delta să adăpostească cel mai mare număr de specii de pești din Europa.

Delta Dunării, cea mai mare zonă cu apă a deltei fluviale din Europa, a devenit una dintre cele mai frumoase, mai bine protejate și mai faimoase zone sălbatice de pe întreg continentul. Zona oferă noi surse de venit și mândrie pentru oamenii care locuiesc aici și în regiunile din jur, română, ucraineană și moldovenească. De asemenea, Delta Dunării inspiră oamenii din aceste arii naturale să abordeze toate oportunitățile folosind frumusețea locului ca instrument de generator de prosperitate.

Ecosistemul Deltei Dunării a suferit o restaurare la scară largă atât pe malul Ucrainei, cât și pe cel românesc, dar și pe cel moldovenesc, în principal prin reconectarea sistemelor mari de lacuri cu dinamica fluvială a Dunării. Inițiativa se bazează pe cele anterioare de restaurare și conservare realizate de fondatorii organizației partenere din partea Ucrainei, cum ar fi repopularea insulei Ermakov.

Prin urmare, cei care veți opta pentru excursii în Deltă prin intermediul – Excursie cu barca – veți avea posibilitatea de a vedea toate aceste locuri absolut minunate, chiar și cu transformările suferite de-a lungul timpul.

Anual, Delta Dunării atrage turiști din întreaga lume, pentru că este o destinație potrivită pentru toată lumea și are de toate: natură și faună sălbatică, tradiții, gastronomie, spa și wellness, opțiuni de cazare de lux. Delta Dunării este o comoară unică a patrimoniului natural al planetei, fiind este alcătuită dintr-o rețea complexă de căi navigabile și lacuri împărțite între cele trei canale principale ale deltei: Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe.

Excursii cu Barca vă poate veni în ajutor cu peripluri memorabil de-a lungul Deltei, așa că, rezervați-vă din timp biletele!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *