Cafeaua italiană – beneficii pentru sănătate și stare de spirit


Savurând cafea italiană nu numai că te bucuri de acea senzație unică pe care o ai în fiecare dimineață, însă poate reduce riscul de cancer de prostată, plus multe alte afecțiuni cu care mulți oameni se confruntă. Astfel, chiar dacă consumul în exces este, într-adevăr, o problemă, există suficiente dovezi științifice care ne arată cât de benefică poate fi o ceașcă de cafea după micul-dejun.

Te-ai simțit vreodată lipsit de vitalitate dimineața, înainte de a bea prima ceașcă de cafea? Nu e doar o problemă pe care o ai doar tu. Cafeaua italiană este bine cunoscută pentru faptul că vă sporește energia și vă oferă impulsul suplimentar de care aveți nevoie pentru a începe o nouă zi.

Astfel, înainte de a începe o sesiune de cumpărături pe site-ul magazinului Market Saponella, iată ce trebuie să știi despre cafeaua italiană și beneficiile sale pentru sănătate și stare de spirit.

1.  Cafeaua îți îmbunătățește concentrarea

Observați că este mult mai ușor să vă concentrați după ce ați băut o ceașcă de cafea de dimineață, nu-i așa? Ei bine, asta vă ajută de fapt să vă creșteți capacitatea de concentrare și ajută creierul să se focuseze pe responsabilitățile zilnice. Renunțarea bruscă la cafea poate afecta drastic productivitatea.

2.  Cafeaua îți stimulează activitatea fizică

Consumul de cafea italiană chiar înainte de activitatea fizică vă poate ajuta să vă creșteți performanța și  ajută la accelerarea adrenalinei, a puterii fizice și a vitezei.

3.  Cafeaua este bogată în antioxidanți

Antioxidanții sunt substanțe chimice care ajută la stoparea sau limitarea daunelor cauzate de radicalii liberi. Aceștia pot juca un rol decisiv în cauzarea bolilor de inimă, a cancerului și a altor boli.

4. Cafeaua are un conținut scăzut de calorii

Unul dintre lucrurile pe care oamenii le iubesc la cafea este că are un conținut scăzut de calorii. O cană de espresso pur are doar aproximativ 3 calorii. Totuși, asigurați-vă că aveți grijă la cantitatea zahăr sau lapte pe care le adăugați de obicei în cafea, mai ales că majoritatea italienilor optează pentru varianta aceasta pentru a se menține supli.

5. Cafeaua îți îmbunătățește starea de spirit

Cofeina din orice băutură de cafea este un stimulent puternic. Dacă ești puțin somnoros când te trezești, cafeaua te poate ajuta ca, în doar câteva minute, să ți se schimbe complet starea de spirit. Aceasta ajută și la stimularea activității creierului, precum și la reducerea epuizării.

Nu ai comandat încă măcar un pachet de cafea italiană? Nicio problemă, încă nu este târziu, iar asta pentru că la Market Saponella ai mereu produsele tale preferate la doar un click distanță. Alege cu încredere cafea italiană pură și bucură-te de senzații unice în fiecare zi!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *