Soluția pentru un zâmbet perfect sănătos – implanturile dentare


Dinții noștri ar trebui să reziste o viață, dar uneori acest lucru este pur și simplu imposibil, pentru că suntem ființe care consumă alimente și băuturi care îi deteriorează foarte tare. Astfel, înlocuirea dinților  este importantă pentru sănătatea generală și pentru sănătatea dinților dumneavoastră. Pe lângă scăderea capacității de a mesteca bine, atunci când un dinte este extras, are efecte negative asupra celorlalți: înclinare, dureri de dinți și maxilar, uzură prematură și chiar pierderea altor dinți.

Implanturile dentare sunt întotdeauna considerate prima opțiune de înlocuire a unui dinte nesănătos sau lipsă. Acest tratament se efectuează de peste 50 de ani și este una dintre cele mai sigure operații care se poate face pentru a vă recăpăta zâmbetul la Stoma Urgent.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt un substitut pentru rădăcinile dinților lipsă. Acţionează ca o ancoră pentru a plasa o coroană sau un set de dinţi artificiali. Acesta este tratamentul care se apropie cel mai mult de aspectul unui dinte natural.

Cine poate apela la Stoma Urgent pentru implant dentar?

Vârsta la care puteți opta pentru implanturi nu contează. Tot ce aveți nevoie este os matur și sănătos pentru a le pune. Acest tratament este cea mai bună alegere pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă din cauza unei traume, bolii sau cariilor. Implanturile sunt deosebit de practice pentru pacienții care nu mai doresc să poarte proteze dentare. Odată ce veți ajunge la Stoma Urgent pentru implant dentar, medicii noștri vor putea stabili dacă sunteți pacientul potrivit pentru implanturi dentare, după o evaluare atentă a danturii și a istoricului medical.

Pașii necesari pentru a putea face o operație de implant la Stoma Urgent

Amplasarea implanturilor începe cu o consultație la un chirurg stomatolog care a dobândit cunoștințele necesare in implantologie, așa cum sunt medicii noștri de la Stoma Urgent. Examenul clinic este completat de un examen radiologic panoramic. Datele colectate fac posibilă evaluarea fezabilității părții protetice în conformitate cu volumul de os disponibil. Daca acesta este insuficient, se poate trece la mărirea osoasă prin tehnici de regenerare înainte sau în timpul amplasării implanturilor. În unele cazuri, o examinare suplimentară este esențială, cum ar fi o scanare.

Odată efectuată intervenția chirurgicală, implanturile pot fi fixate imediat, fie în aceeași zi, fie a doua zi. Această tehnică nu poate fi utilizată în toate cazurile, pentru că necesită o bună stabilitate a implantului, care nu se obține în toate intervențiile chirurgicale. Cealaltă tehnică este implementarea întârziată. În acest caz, odată ce implantul este plasat, trebuie să așteptați 4 luni înainte de a se produce osteointegrarea. Odată ce implantul este ancorat de osul alveolar, se pune un șurub de vindecare pentru a modela forma gingiei viitorului dinte. Acest al doilea pas necesită o mică intervenție sub anestezie locală.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *