Cu și despre implantologie dentară


Dacă doriți să vă bucurați de o dantură perfectă, însă nu ați auzit detalii despre ceea ce înseamnă implantologie dentară, acum este momentul să aflați patru motive pentru care implanturile dentare sunt atât de populare.

Dacă vă gândiți la implantologia dentară, ca o soluție pentru problemele stomatologice pe care le aveți, însă nu știți cum se diferențiază acestea de alte opțiuni, iată ce trebuie să știți:

1. Păstrează densitatea osoasă

Dacă ai recurs la o extracție a unui dinte, rezultatul final nu este unul care să te încânte prea mult. Partea osului care înconjoară dintele tău va începe să degenereze și să se slăbească în timp dacă nu are nimic care să o susțină. Treptat, osul maxilarului poate scădea în dimensiune și își poate pierde densitatea generală, ceea ce poate duce la o serie de probleme. Pentru a preveni deteriorarea osului, puteți apela la implantologie dentară pentru a întări zona și pentru a sprijini înlocuirea dintelui lipsă.

2. Te vei simți și vei arăta grozav

Implanturile arată, se simt, funcționează și se potrivesc cu dinții naturali, sănătoși. Sunt confortabile, de aceea probabil nici nu te vei gândi la ele prea des și nici nu vei fi tentat să le analizezi în permanență. Așa cum ați proceda cu dinții naturali, trebuie doar să vă periați și folosiți ața dentară pentru a curăța implanturile, fără a fi nevoie de alți pași. De asemenea, implantologia dentară ajută la păstrarea zâmbetului natural și a formei feței.

3. Implanturile dentare stabilizează dinții sănătoși

Lipsa decalajului dinților poate face ca dinții sănătoși să se deplaseze strâmb, chiar spre decalaj, trăgându-ți dinții din poziția normală și afectându-ți capacitatea de a mesteca, precum și aspectul tău fizic. De asemenea, problemele dentare pot duce la interferențe care îngreunează ulterior obținerea unei înlocuiri dentare eficiente și de durată.

4. Reduceți riscul de apariție a bolilor gingivale

Luați în considerare ce s-ar putea întâmpla cu dinții voștri naturali care înconjoară o cavitate goală în care ați avut cândva un dinte. Pot fi expuși la bacterii care ar putea duce la descompunere. În plus, poate oferi bacteriilor un punct de intrare în țesutul gingival. Acest lucru poate duce la boli ale gingiilor și țesut inflamat, care este foarte dureros și dăunează sănătății tale bucale.

Protezele dentare și punțile dentare oferă adesea zone mai greu accesibile pentru acumularea bacteriilor. Proteza dentară poate duce chiar la ruperea pielii și iritații care pot crea un teren propice pentru infecții și bacterii dacă nu sunt curățate corespunzător. Odată ce un implant s-a vindecat complet, zona goală nu mai este expusă, iar dinții și spațiile dintre dinți pot fi curățate cu ușurință.

De asemenea, pierderea osoasă care provine din lipsa dinților poate provoca lăsarea feței. Partea inferioară a feței începe să se lase, strângând încet distanța dintre bărbie și vârful nasului. Modificările pot include riduri suplimentare ale gurii, o bărbie mai ascuțită și buzele subțiri, făcându-te să arăți mai bătrân decât ești cu adevărat. Implantologia dentară pot fi o decizie inteligentă, indiferent de vârstă.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *